Historia

Oy Suomen EDM Ab perustettiin Espoossa vuonna 1980. Alussa liikeideana oli maahantuoda ja myydä kipinätyöstökoneita ja niiden tarvikkeita. Tästä juontuu yrityksen nimi EDM = Electrical Discharge Machining, mikä tarkoittaa kipinätyöstöä.

Vuonna 1989 yritys muutti Porvooseen, tällöin tuotevalikoimaan tuli myös komponentteja puristintyökaluille. Lähinnä standardipistimiä, työkalujousia, ohjaimia, ruuveja ja muita standardikomponentteja, joita pidettiin varastossa.

EDM aloitti oman tuotannon vuonna 1992. Tällöin hankittiin ensimmäinen kone, käytetty Tarnow-pyöröhiomakone. Koneella voitiin hioa pistimiä asiakkaan tarpeen mukaan. 1990-luvun puolivälissä hankittiin useita muita koneita (esimerkiksi ensimmäinen lankasaha), joilla voitiin tehdä myös muita komponentteja, kuten tyynyjä ja irrottajia.

2000-luvun alussa aloitettiin alihankintakoneistus ja uusia koneita hankittiin lisää. Myös tuotteiden määrää lisättiin. Suomessa ainutlaatuinen 3D lasertyöstöpalvelu aloitettiin vuonna 2003. Tämän jälkeen konekantaa on uudistettu säännöllisesti hyvän laadun ja kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

Tänä päivänä Suomen EDM tarjoaa kattavan valikoiman vakiokomponentteja sekä alihankintatyöstöpalveluita, joista erityisesti on panostettu 3D lasertyöstöön sekä lankasahaukseen.