CAD/CAM-tiedonsiirto

CAD / CAM – tiedonsiirto Työstöohjelmat 3D-lasertyöstöä varten tehdään tietokoneavusteisesti suoraan asiakkaiden lähettämien CAD-tiedostojen avulla. 3D-data luetaan järjestelmään ja työstökoodi generoidaan halutuilla asetuksilla automaattisesti. Tiedostot voi lähettää meille esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen laser(a)suomenedm.fi, isommat tiedostot (yli 2Mb) kannattaa pakata WinZip tai WinRAR -ohjelmilla. Ohessa tietoa eri tiedostomuotovaihtoehdoista. Muita tiedostoformaatteja pyynnöstä mahdollisuuksien mukaan.

3D-tiedostomuodot:

STL (.stl) Lasereiden ohjelmointijärjestelmä laskee työstöradat STL-tiedostomuodosta joten tämä on meille sopivin vaihtoehto. Huom! Muista riittävän hyvä tarkkuus (resoluutio), yleisesti suosittelemme 0,001mm. Erittäin pienissä mikrotyöstögeometrioissa on joskus käytettävä jopa vielä tarkempia asetuksia. Isoimmissa ja ei niin tarkoissa muodoissa voidaan käyttää 0,005mm resoluutiota tiedostokoon pienentämiseksi. Lue lisää STL-tiedostoformaatista » STEP ja IGES (.igs) CAD-tiedot voi lähettää myös STEP- tai IGES-tiedostona. Voimme kääntää IGES-tiedostot STL-muotoon tähän tarkoitukseen suunnitellulla ohjelmalla.

2D-tiedostomuodot:

DXF (.dxf) Vektorigrafiikka. Sopii hyvin yksinkertaisia 2,5D-laserkaiverruksia varten. Esimerkiksi logo-, symboli- ja tekstikaiverruksia varten, myös yksinkertaisemmat 2D-geometriat ovat mahdollisia työstää DXF-kuvien avulla. Varmista että haluttu työstösyvyys käy ilmi kuvasta. Huom! Kaikki elementit tulee olla tallennettu polyline:ina. Lue lisää DXF-tiedostoformaatista » BITMAP (.bmp) VALOKUVA TIEDOSTOT KAIKKI (ESIM. JPG, GIF…) Pikseligrafiikka. Logo-, symboli-, teksti- tai kuvien 2,5D-kaiverruksia on mahdollista tehdä myös BMP-tiedostoista. BMP-tiedostomuotoa käytetään myös erittäin monimutkaisissa dekorointi- ja teksturointityöstösovelluksissa. Suosittelemme 8-bittisiä harmaasävykuvia. Huom! Käytä korkeaa resoluutiota, vähintään 600dpi, optimaalinen resoluutio työstöprosessille ja paras työstöjälki saadaan kun resoluutio on 2540dpi.